PITANJA I ODGOVORI

Namenjene su svim živim bićima,  kako ljudima tako i biljkama i životinjama. Svako od nas je svesno biće i esencije nas  podržavaju da jasno vidimo sve one  emocije i stanja koja nas sputavaju da živimo životom kakav za sebe želimo, a to je prvi i najvažniji korak da započnemo proces transformacije svega što nam više ne služi. Esencije nas okreću dubokoj unutrašnjoj promeni i iznova upoznaju sa slojevima nas samih koje smo davno zatrpali.

Takođe uspešno tretiraju biljke i životinje, vraćajući ih u život i pružajući brzu podršku njihovom oporavku.

Komplementarne su sa svakom drugom terapijom.

U zavisnosti od stanja u kome smo,  Bahov praktičar  odlučuje o doziranju. Minimalno se uzimaju četiri puta dnevno po četiri kapi ispod jezika.

Konsultacija služi da  kroz razgovor  praktičar dobije najvažnije informacije i da u dogovoru i uz saglasnost klijenta napravi optimalnu kombinaciju esencija od koje će započeti proces emotivnog i mentalnog balansiranja osobe, da bi kroz svaku narednu,  uzimajući u obzir promene koje se u medjuvremenu dese, kombinaciju modifikovao i prilagođavao. Mi smo emotivno slojevita bića i uz pomoć praktičara i odabranih esencija, svaka konsultacija skida i otkriva naš novi sloj, emotivno nas čisteći,  kao kada ljuštimo glavicu luka.

Esencije pijete onoliko dugo koliko osećate potrebu i njihov benefit,  koliko želite da radite na sebi, da rastete i napredujete. Nekima je dovoljno da reše hitan problem i budu bolje, a neki se zaustavljaju kada budu zaista dobro. Čak i kada napravimo pauzu možemo im se vratiti iznova uvek kada osetimo potrebu za podrškom.

Životinje kao i ljudi mogu  prolaziti kroz periode prilagođavanja novom domu, možemo im  tretirati strah koji su pretrpeli, sanirati rane od povreda, ili im balansirati deo karaktera bilo da vole da su u centru pažnje, bilo da su ljubomorni ili nedruželjubivi po prirodi.

Biljkama su esencije sjajna podrška kod presađivanja, premeštanja, selidbe, ukoliko su ih napali paraziti ili ako venu i deluju „tužno“.

Svako živo biće prolazi kroz različita stanja i faze u kojima mu je pomoć prirode dobrodošla.

 

 

Da, mogu se dati  bebama, trudnicama, porodiljama, maloj deci, tinejdžerima i adolescentima. Prakticno svima.

Da, ali na posredan način. Naše telo oboleva kada smo dovoljno dugo u emotivnoj i mentalnoj neravnoteži.  Dve osobe koje imaju isti fizički simptom, npr. alergiju mogu je imati zbog različitih emotivnih i mentalnih disbalansa. Tretiramo osobu i njena stanja , dakle uzrok,  da bi simptom kao posledica nestao.

Jeste, ali je preporuka da se,  kad god je moguće,  ona održi lično. Bahov praktičar treba da ima što jasniju sliku o osobi koju tretira,  a to se najbolje  postiže u ličnom kontaktu. Video kontakt može biti zamena, ako je osoba sprečena da bude lično prisutna.

Pre svega podršku i pomoć u razumevanju stanja u kome se nalazite, esencije koje će  Vas podržati  i pomoći Vam da izađete iz neravnoteže pa tako i iz problema. Uz esencije svako dobije na poklon i dodatne alate i pomoć kako bi započeo ili nastavio proces promene kroz koji prolazi. Svako stanje u kome se nalazite nije se desilo preko noći i treba mu vremena da ga jasno sagledate,  prihvatite, a zatim i započnete svesno da ga menjate. Rad na sebi je celoživotni proces i kao što vežbamo telo, disciplinovano, redovno i čak i onda kada za to nemamo volje, tako je i rad na našim emocijama i manama proces u kome nam često treba pomoć i podrška onog ko je kroz takav proces već prošao.

Danas postoji preko 4000 registrovanih tehnika i svaka je nekom značajan alat na razvojnom putu.

Svi težimo da pronađemo unutrašnji mir i balans,  da naučimo da odvojimo bitno od nebitnog, da naučimo svoje lekcije, razvijemo talente koje možemo da damo svetu, da se radujemo i volimo. To ne znači da je život uvek bajka, naprotiv…,  ali mi biramo kako ćemo reagovati na to što nam se dešava. I tako nastaje promena. Menjajući unutrašnji sadržaj menja se i naša fizička realnost. Oni koji nisu za nas nestaju, oni koji jesu, pojavljuju se. I mi tako rastemo. Rastemo dok dišemo.

I zato se pošteno dogovorite sa sobom da li želite da budete bolje, dobro ili odlično… Najveći posao je Vaš. Morate sami, ali niste sami.

Odlična vest je da sve što uradite za sebe, uradili ste za svoju decu i sve svoje potomke. Sve što uradite za sebe donosi trajno zadovoljstvo. Investicija u sopstveni mir, balans i sreću jedino je i izvesno samo vaše vlasništvo. Sve ostalo je prolazno i traje kratko. I zato ulažite u sebe.

A zašto baš ja? Zapravo, ne moram da budem baš ja. Birajte srcem i prepoznaćete sa čijom energijom najviše rezonujete. To je uvek pravi put.